80% от европейците искат да спре смяната на часовото време

  • 29 август 2018 13:44

  • 2122
  • 2
80% от европейците искат да спре смяната на часовото време
© Pixabay

Над 80 процента от европейците, участвали в онлайн допитване, искат да бъде премахната практиката да се превъртат стрелките на часовниците пролет и есен. Това съобщи днес германският вестник "Вестфаленпост", цитиран от ДПА.

В допитването на Европейската комисия от началото на юли до средата на август взеха участие 4,6 милиона души. Това е рекордно участие в онлайн сондаж на ЕС. Над три милиона от гласовете бяха дадени на територията на Германия.

От хората, предпочитащи да спре смяната на часовото време, повечето предпочитат да се запази за постоянно лятното часово време.

Говорителка на ЕК каза снощи, че Еврокомисията ще проучи подробно резултатите, преди да направи каквито и да било публични изявления.

Макар да не е правно обвързващо, допитването може да послужи като основа за законодателни действия, необходими за промени в нормативната уредба. Всяка окончателна реформа трябва да бъде одобрена от Европейския парламент и държавите членки, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2122 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
zxc

2018.08.29 | 13:57

1
айде стига сте ни заминавали с това време. много си е добро лятното и зимното часово време. не е измислено случайно. какво ви бърка в гъзовете. децата ще трябва съвсем по тъмно да отиват/прибират от училище.
Ей zxc, ама само колко си прoст !

2018.08.29 | 14:39

2
В твоя бъркат, пyтко, от такова време НЕМАМE НУЖДA! Пий сега един лaйнян шейк и ходи да си лягаш!

Добави коментар

Водещи новини