Има ранени след сблъсъците в Кемниц (обновена+галерия+видео)

  • 28 август 2018 11:17

  • 2699
  • 3
Има ранени след сблъсъците в Кемниц (обновена+галерия+видео)
© Getty (архив)

Най-малко шестима души пострадаха при вчерашните сблъсъци в източния германски град Кемниц, предаде РИА Новости.

Улиците се изпълниха с хиляди привърженици на крайнодесни организации и техни опоненти от крайнолевия политически спектър. Двете групи започнаха да се замерват с пиратки, камъни и бутилки и част от демонстрантите си спретнаха меле. "При безредиците бяха ранени поне шестима души. Нито един от тях не е с опасност за живота", заяви говорител на полицията в провинция Саксония.  От властите също заявиха, че разследват 10 души, които са били забелязани да отправят хитлеристки поздрави. Този поздрав е забранен в Германия и се приравнява към незаконна реч на омразата, целяща разпространяване на нацистката идеология.

Поводът за сблъсъците бе убийството на 35-годишен германец. Според разследването  зад престъплението стоят 23-годишен сириец и 22-годишен иракчанин. Съд в Кенмниц постанови  двамата имигранти  да останат в ареста.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2699 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ьзж

2018.08.28 | 12:22

3
стига с тия измислени клишета - крайно десни, крайно леви. това са измислени фрази. като ги гледам тия лелки и чичковци на снимката ще са от най явлените нацисти..... все едно бормата е между германци нацисти и германци комунисти. няма такъв филм отдавна.
обикновенните германци се възмущават срещу паплачта, която им нашиха американците след внедряването на демокрацията в африка и близкия изток.. американците хвърляха бомби за демокрация а сега ние трябва да прибираме всякаква паплач от два континента. американците експлоатират петролните кладенци а тука тяхните нпо-та ни принуждават под лозунга за хуманност и правата на човека да прибираме и хрантутим враждебно настроени чуждоземци. айде да си ги прибират в америка.
х

2018.08.28 | 12:09

2
ще им отеснее ЕС на пришълците разлюти ли се германеца
един

2018.08.28 | 11:50

1
Правилно, икономическите мигранти вън от ЕС!

Добави коментар

Водещи новини