Папата не успя да върне разочарованите вярващи в Ейре към църквата

  • 27 август 2018 09:04

  • 1014
  • 4
Папата не успя да върне разочарованите вярващи в Ейре към църквата
© Getty (архив)

По време на литургия в ирландския парк "Финикс" вчера Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март помоли ирландците да простят на църквата. Плакатите на протеста, организиран само на шест километра оттам, в центъра на Дъблин, очевидно отхвърляха тази молба, пише в. "Гардиън".

Видимата болка, гняв и неподчинение показаха, че двудневната папска визита в Ирландия (Ейре) не е излекувала раните, предизвикани от извършеното от свещеници сексуално насилие - поне не и за хилядите участници в протеста. В проповедта си в парка "Финикс" папата поиска прошка, включително за свещеници, прикрили болезнените ситуации. Това обаче бяха прекалено слаби и прекалено закъснели мерки за събралите се в парка, посветен на ирландските борци за свобода, отбелязва в. "Гардиън", посочвайки, че протестът е организиран от активист, който също е станал жертва на насилие.

По време на последния ден от папското посещение в Ирландия архиепископ Карло Мария Вигано, бивш ватикански дипломат, известен с критичното си отношение към Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март, обвини главата на Римокатолическата църква, че е знаел за твърденията за сексуално насилие, извършвано от известен американски кардинал и поиска оставката му. Писмото изглежда имаше за цел не просто да осуети усилията на Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март да спечели отново вярващите в Ирландия, много от които са се отвърнали от църквата. Необоснованите обвинения и личните нападки се равняват на обявяване на война срещу бившия аржентински кардинал и ескалация на борбите между съперничещите си фракции в католическата църква, отбелязва в. "Ню Йорк таймс". Те спорят за посоката, в която се движи църквата при управлението на Франциск. Представители на консервативните среди, особено някои кардинали и епископи от САЩ, предупреждават, че неговият подход, наблягащ на социалните проблеми, разводнява църковната доктрина и е смъртна заплаха за бъдещето на католическата вяра.

Готовността на папата и негови съюзници да "подадат ръка" на хомосексуалните католици вбеси консерваторите. Много от тях, включително архиепископ Вигано, обвиняват хомосексуалистите за сексуалните злоупотреби. Папата от своя страна твърди, че злоупотребите са симптом на проблема, до който са довели привилегированото положение и безнаказаността на свещеници, ценящи вярващите католици по-малко от традициите на църквата, припомня в. "Ню Йорк таймс".

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1014 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Гост

2018.08.28 | 01:45

4
Модератора , да ти го нач.укам в устата миризлива
асдф

2018.08.27 | 10:37

2
самия факт, че католическата църква не я онищожиха както православната говори за това, че са се съюзили с корпоратократията, от която идва цялото разложение на джешното общество, което от своя страна противоречи на църковните закони. сиреч, ватикана се е съюзила със сатанистите. вътре в църкавата тече паралелно на обществото разложение. църквата от стожер на ценности става източник на деморализация. християните са изоставени от управляващите, от църквите. изоставени са от всички. целта е християнството да бъде ликвидирано. не служи на евроатлантическите ценности.
123

2018.08.27 | 14:31

3
Идолопоклонци, попето в ръцете е със слънчев символ - слънцепоклонение вече явно, а не прикрито като в първите години след приемането на Християнството за държавна религия! Още тогава имп. Константин прецаква християните та досега, източното-кривославие е същото!
папата е САТАНИСТ

2018.08.27 | 10:30

1
и слуга на юдомасонската мафия.

Добави коментар

Водещи новини