Папата посъветва родителите на хомосексуални деца: Не ги осъждайте

  • 27 август 2018 06:54

  • 3112
  • 2
Папата посъветва родителите на хомосексуални деца: Не ги осъждайте
© Getty Images (Архив)

Папа Франциск заяви в края на посещението си в Ирландия, че родителите на хомосексуални деца не бива да ги осъждат, да пренебрегват ориентацията им или да ги изхвърлят от къщи, а вместо това да се молят, да разговарят с тях и да се опитат да проявят разбиране, предаде Асошиейтед прес.

Той заяви пред журналисти: "Винаги е имало хомосексуални хора и хора със склонност към хомосексуализъм". На въпрос какво би казал на баща, чието дете току що се е проявило като гей, папата отвърна, че първото нещо, което би посъветвал, е молитва. "Не осъждайте. Водете диалог. Проявете разбиране и дайте на детето възможност да се изрази". Папата добави, че може да се наложи да се потърси психиатрична помощ, ако детето се държи обезпокоително, но е различно, ако става дума за дете, а не за възрастен човек. Той призова родителите да не отвръщат с мълчание. "Такова дете има право на семейство", добави той.

"Толкова страдах, когато разговарях в събота с осем ирландски жертви на сексуални посегателства", каза папата пред журналисти в самолета, с който отпътува от Дъблин след двудневното посещение в Ирландия. "Мисля, че трябваше да изслушам тези осем души. За мен това беше болезнено, но придружено от утешението, че мога да помогна за изясняване на нещата", каза Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март, цитиран от Франс прес. Той добави, че "няма да каже нито дума" за документа от 11 страници с обвинения от бивш служител на Ватикана, че е прикривал сексуални посегателства и затова трябва да подаде оставка. Според Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март журналистите трябва да прочетат внимателно документа и сами да решат дали е достоверен, посочва Ройтерс.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3112 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.08.27 | 10:57

2
Разбира се, че не трябва да ги гонят от къщи, но и не трябва да проявяват разбиране. Колкото и да не ви се вярва, хомосексуализмът е от Лукавия.
басри

2018.08.27 | 08:41

1
ама как ще му се радвам само!!!- Ой на тати п..ерастчето!!!!!

Добави коментар

Водещи новини