Нов сексскандал тресе Ватикана

  • 19 февруари 2019 11:51

  • 2258
  • 7
Нов сексскандал тресе Ватикана
© Getty (архив)

Нов сексскандал избухна във Ватикана, написа Ню Йорк таймс.

От архивите на Светия престол изтече секретен циркуляр, който разпъва чадър над похотливи свещеници. В документа, който не е датиран, се посочва, че служителите на Римокатолическата зърква, станали биологични бащи, се отървават само с мъмрене. Съществуването на документа бе потвърдено от говорителя на Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март – Алесандро Джиоти. До разкритието се стигна след като ирландецът Винсънт Дойл разказа пред изданието своята история.

"На 28 години разбрах, че моят кръстник, свещеник в Корк, ми е и биологичен баща. Това е новият скандал", каза гражданинът на Ейре. Римокатолическата църква забранява на свещениците си на всички нива да сключват брак и да имат деца.

Историята за документа за покриване на похотливите отци излезе в навечерието на очаквана епископска конференция в Рим. Свещенослужителите ще обсъждат проблема с техните колеги-педофили.

Папата през почивните дни лиши от сан бившия кардинал и архиепископ на столицата на САЩ Вашингтон Теодор Маккормик. Поводът за безпрецедентната мярка бяха обвинения към американския свещеник в любов към млада плът.

 

Валери Зайцев
2258 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Нео

2019.02.19 | 19:20

7

Щом кардиналите(началниците) са педофили представете си какви са обикновените свещеници! И никъде не пише,че ще бъде съден просто му отнемат свещеническият сан и готово, това действие какви сигнали праща към другите похотливци? Хора разберете, че папата е звяра от последната глава на Библията и религията която проповядва няма нищо общо с чистото учение на Христос и апостолите.Това много лесно може да се докаже от Божието слово.В религията на папата, той е глава на църквата( вместо Христос), Дева Мария ходатай (вместо Христос) и свещениците прощават греховете(вместо Христос) богохулство от най-висша степен.Сега си отговорете на въпроса какво е останало от чистото Христово учение?С тези си действия отричат, че Христос е изпълнител на всички символи(отричане, че е дошъл в плът) това е само капчица от описанието за антихриста в Библията.

Иван

2019.02.19 | 16:16

6

Трябва да ви режат ръчичките с циекуляри

Иван

2019.02.19 | 16:15

5

Абе Балери къв циркиляр бе и ти ли на модерен се правиш изменихте ни езика бе вашта мама

Хм

2019.02.19 | 12:29

2

Е все пак са се е.али с жени... не са педофили или гейове...всичко е ОК

2019.02.19 | 12:47

4

Да, не са. Но само в този случай не са. Иначе са, добре че няма горене на клада вече.

2019.02.19 | 12:31

3

С шлайфа иди ми дойди ми, ама ако извадят секретния гатер тогава светът ще им отеснее на тези палави божии похотливци!

ha

2019.02.19 | 12:16

1

"секретен циркуляр" . да не извадят и шлайфа , че тогава ще си е.е мама.а

Добави коментар

Водещи новини