Бабиш: ЕС трябва да затвори границите си за мигранти

  • 18 август 2018 20:17

  • 6930
  • 2
Бабиш: ЕС трябва да затвори границите си за мигранти
© gettyimages (архив)

Чешкият премиер Андрей Бабиш призова за по-строга политика към мигрантите и бежанците в ЕС, предаде ДПА.

"Трябва на първо място да изпратим ясен сигнал, че Европа е затворена и повече никой не може да идва тук", каза Бабиш за пражкия в. "Право", съобщи БТА. Според Бабиш посланието на Европа към бежанците трябва да гласи: "Стойте си у дома и ще ви помогнем там!". Посланието трябва да е недвусмислено, добави той. "Ако съм казал, че няма да приемем и един-единствен незаконен мигрант, значи именно това ще стане", заяви чешкият премиер.

Чехия, заедно с Полша, Унгария и Словакия, енергично се противопоставя на плана на ЕС от 2015 г. за преразпределяне на бежанци из целия съюз. Роденият в Словакия Бабиш стана милиардер в Чехия. Той е разследван от чешкия съд и от органа на ЕС за борба с измамите за незаконно използване на субсидии от ЕС за фирмите си. Въпреки това Бабиш остава силно популярен в страната си заради изказванията си против бежанците и създадения си образ на борец срещу корумпирания елит, отбелязва ДПА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6930 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
гневен

2018.08.18 | 22:47

2
а кога другарю БАБИШ ще спрете инвазията на украинските цигани които се намъкват в ЧЕХИЯ и работят нелегално!!!!??????????

2018.08.18 | 20:37

1
Правилно , но нашата Тиква лиже миризливия г,ъз на германската комсомолка !

Добави коментар

Водещи новини