Отмениха неонацистко шествие в Берлин

  • 18 август 2018 17:36

  • 4429
  • 1
Отмениха неонацистко шествие в Берлин
© gettyimages (архив)

Традиционното неонацистко шествие в берлинския квартал Шпандау на годишнината от смъртта на Рудолф Хес бе отменено от организаторите заради слабо присъствие, съобщи местната полиция, цитирана от ДПА.

За шествието в Шпандау се явиха само около 50 неонацисти. Организаторите обаче обявиха, че ще се насочат към източния квартал Фридрихсхайн за втора демонстрация, където се събраха около 500 неонацисти. Неонацисткото шествие бе свикано по повод 31 години от самоубийството на заместника на Хитлер Рудолф Хес в берлински затвор.

Също в Шпандау се събраха неколкостотин души на контрадемонстрация, за да протестират срещу неонацисткото шествие. Те се опитаха да блокират придвижването на неонацистите към Фридрихсхафен със сядане на улицата, но полицията ги накара да се преместят. Балони с надпис "Няма място за нацисти" се издигаха над протестиращите, сред които имаше представители на социалдемократите и Зелените. В Берлин са разположени около 2300 полицаи за поддържане на реда около двете демонстрации. Няма данни за инциденти.

Последвайте канала на

БТА
4429 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
чичо Ади

2018.08.18 | 18:05

1
загуби войната със юдомасонската мафия и сега те се гаврят със народа му.

Добави коментар

Водещи новини