Влошено здраве изкарва Джулиан Асанж от еквадорското посолство в Лондон

  • 01 август 2018 11:49

  • 1098
  • 0
Влошено здраве изкарва Джулиан Асанж от еквадорското посолство в Лондон
© Getty (архив)

Основателят на WikiLeaks Джулиан Асанж е готов да си тръгне от еквадорското посолство в Лондон, предаде агенция Блумбърг.

Според информацията на американската медия австралиецът има сериозни проблеми със здравето и в дипломатическата мисия не може да му окажат адекватна медицинска помощ. "Пред човека, който публикува през 2010 г. документи на Държавния департамент на САЩ, има няколко варианта. Първият е той да отиде в британската болница. Вторият вариант е да избяга от Обединеното кралство. Той също може да заведе дело, с което да оспори заповедта си за арест", предполага медията.

Новият президент на Еквадор Ленин Морено в края на този юли заяви, че Асанж ще трябва напусне мисията. От правителството на Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в в Лондон заявиха, че водят преговори с Кито за съдбата на австралиеца.

Създателят на WikiLeaks се скри в посолството на южноамериканската държава във Великобритания през 2012 г. заради обвинения в изнасилване на две шведки. Той се опасява, че ако бъде предаден на Стокхолм, ще бъде екстрадиран на САЩ, където  е заплашен от смъртна присъда заради публикациите си.

 

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1098 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини