Френската полиция разпръсна импровизиран бежански лагер в Нант (видео)

  • 23 юли 2018 15:27

  • 2907
  • 1
Френската полиция разпръсна импровизиран бежански лагер в Нант (видео)
© gettyimages

Френската полиция нахлу и премахна импровизиран бежански лагер в парк в западния град Нант. Той е бил обитаван от 450 судански и еритрейски мигранти повече от месец. Хората са живели на палатки, съобщават френски медии.

Регионалните власти оповестиха, че 455 души са били прогонени от територията по време на операцията. Полицията е действала по сигнал на граждани, след като са забелязани плъхове в района, а някои от мигрантите са са разболели от краста.

Мигрантите, които не могат да претендират за убежище или законно пребиваване или които са поискали убежище в друга държава-членка на Европейския съюз, ще бъдат призовани да напуснат страната, уточняват местните власти.

Властите възнамеряват да дадат убежища на най-уязвимите хора.

През последната година заявленията за убежище в гарда са подали 28% повече от обичайното. Тази тенденция се наблюдава н а територията на повечето големи френски градове.

Правителството на президента Еманюел Макрон се опитва да прокара в парламента нов закон за имиграцията, който да ускори процесите, свързани с получаване на убежище и депортиране. Франция получи рекордните 100 000 заявления за предоставяне на убежище през миналата година, въпреки че общият брой, навлизащ в Европа през опасните средиземноморски маршрути, рязко спадна в сравнение със своя връх през 2015 г.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2907 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ало

2018.07.23 | 19:26

1
Такива огромни препълнени чинии с няколко неща вътре , наще пенсионери с минималната пенсия не са виждали през живота си , камо ли сега . Вместо да ядат и пърдят и да си мият маратонките , да ги пращат в кариерата да си отработят храната !

Добави коментар

Водещи новини