Нинова: Кабинетът "Борисов" води двойнствена политика, създава стимули за идване на нови мигранти у нас (видео)

  • 20 юли 2018 12:30

  • 2335
  • 0
Нинова: Кабинетът "Борисов" води двойнствена политика, създава стимули за идване на нови мигранти у нас (видео)
© Novini.bg

Мигрантският въпрос стои с пълна сила пред Европа. Това каза председателят на ПГ на "БСП за България" Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за по време на разискванията по питането й към премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г относно политиката на правителството по въпросите на миграцията в България и Европа.

Направиха се грешки през годините. Всичко започна с думите на Меркел през 2015 г. , която покани бежанците да дойдат в Европа. По това време премиерът Борисов беше във Валета на среща за насърчаване канали за законна мигерация. Така започна всичко, за да стигнем до днес. Само преди няколко дни казахте че големият проблем на България е законната миграция, а през 2015 г. търсехте начин как да я насърчите. Сега Германия иска държавите от ЕС да приемат част от мигрантите. Вишеградската четворка категорично отказва и казва, че отговорността е на страните, през които са преминали мигрантите. България е такава страна. В бюджета за следващия програмен период парите за интеграция на мигрантите се увеличават 6,9 на 10,4 млрд. евро. Тези пари се вземат от кохезия, социална политика и социалния стълб на европейците, заяви Нинова.

Вашето правителство също създава стимули за идване на нови мигранти в страната. В официален правителствен документ е записано, че те са перспективна работна ръка. Още по-силно стимулиране е записано в постановление 104, където им се дават права като на български граждани, осигурява им се лечение, каквото не е осигурено на българи без доход. Прехъвърляте границата на Конституцията. Не само, че им давате повече права от тези на българския народ, но ги приканвате: "Елате и ще ви осигурим". На всичко отгоре тук говорите едно, а пред европейските си колеги съвсем друго. Тук: "Ние сме най-пазената граница". Там: "Трябва да признаем, че пропуснахме 60 000 мигранти и да си понесем отговорността за това", посочи лидерът на БСП.

В резултат на тази непоследователност, двойнствена политика и липса на позиция на институциите в България се ширят всякакви спекулации, инсинуации и съмнения – като започнем от това, че кацат самолети с мигранти в Безмер и стигнем до това, че животните в Странджанско се избиват, за да се заселят там мигранти. Това го говори българският народ, подчерта Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Време е да поговорим сериозно по тази тема и да вземем сериозни решения. Имаме две предложения за проект за решение в две точки. В едната секазва, че се възлага на Министерския съвет да приеме решение срещу обратното приемане на мигранти в България. Второто – в срок до 30 септември Министерският съвет да представи проект за реформа на т. нар. Дъблинска система, каза Нинова.

Тя обясни, че ГЕРБ искат парламентът да отхвърли предложенията на БСП и да приеме следното: "подкрепя позицията, изразена от Република България на заседанието на Европейския съвет по въпроса за миграцията". Колеги, готова съм да ви отстъпя две минути от моето време, ако един от вас стане и ми каже каква е била позицията на България тогава? Какво подкрепяте, като не знаете каква е била позицията? Знаете ли защо не знаете? Не знаете, защото няма позиция на Република България. Няма такава приета в Народното събрание, няма приета от Министерския съвет. Има личните емоции на г- н Борисов според ситуацията, в която се намира. В България няма да ги пуска, а пред г-жа Меркел май ще ги пуска, подчерта социалистката.

Настояваме да има държавническо решение на българския парламент и българския Министерски съвет. Това проекторешение на ГЕРБ е капан за вас, г-н Борисов. То дава основание при всяка Ваша дума да получавате упреци и удари, чия позиция изразявате - на България и на българския народ ли, на българския национален интерес, на партийната позиция на ГЕРБ, или личната Ви според ситуацията, в която се намирате, каза още Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Тя призова да се подкрепи предложението на БСП. Вашият избор е дали ще подкрепите това на БСП, което е държавнически и отговорно или общи приказки за подкрепа на национални позиции, които не съществуват нито в правния, нито в политическия мир, завърши Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2335 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини