Меркел: При Тръмп трансатлантическите отношения са под силен натиск

  • 20 юли 2018 14:24

  • 1364
  • 0
Меркел: При Тръмп трансатлантическите отношения са под силен натиск
© Getty Images/Guliver

Запазването на единството на Европа ще бъде задача от особено значение през идните години, каза германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, цитирана от ДПА и Ройтерс.

На годишната си лятна пресконференция тя каза, че ще продължи да настоява за единен Европейски съюз и отбеляза, че при президентството на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския в САЩ трансатлантическите отношения са се оказали "под силен натиск".

Отношенията на Германия със САЩ са от ключово значение, посочи Меркел днес, след като Тръмп миналата седмица обвини Берлин, че е пленник на Русия заради енергийната си зависимост.

Запитана за работните си отношения с Тръмп, Меркел каза: "Може да се каже, че ценностите - обичайната рамка на нашите отношения, в момента са под силен натиск". "Запазването на работни трансатлантически отношения, обаче, включително и с президента на САЩ, е от ключово значение за нас и аз ще продължа да се грижа за това", добави канцлерката.

Меркел приветства отправената покана от Тръмп към руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 за среща във Вашингтон. "Мисля, че срещите между президентите на Русия и Америка трябва отново да станат нормална практика", подчерта тя, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1364 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини