Британският кабинет тайно е започнал да подготвя план за действие, когато почине Елизабет II

  • 01 юли 2018 20:07

  • 26453
  • 1
Британският кабинет тайно е започнал да подготвя план за действие, когато почине Елизабет II
© Getty (архив)

Членове на британския кабинет за първи път са провели тайна подготовка за това как да действа правителството през 10-дневния национален траур, който ще бъде обявен, когато Кралица Елизабет II почине, написа в. "Сънди таймс".

Дейвид Лидингтън, заместник на премиера Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в, е председателствал заседание в четвъртък, в което са участвали министърът на вътрешните работи Саджид Джавид, лидерът и лорд-председател на Тайния съвет към Камарата на общините Андреа Ледсъм и министърът за Шотландия Дейвид Мънде.

Подготовката, наречена Касъл дав (Castle Dove) е била съсредоточена върху първия ден след смъртта на кралицата, като министрите е трябвало да решат кога премиерът да направи публично изявление.

Обсъждането на темата не е било предизвикано от някакви специфични безпокойства, свързани със здравето на кралицата, но се случи в седмицата, когато 92-годишната кралица Елизабет IIЕлизабет IIЕлизабет II (на английски: Elizabeth II), пълно име Елизабет Александра Мери (Elizabeth Alexandra Mary) е кралица и пропусна служба в катедралата "Сейнт Пол" в Лондон, тъй като се почувствала зле.

Последвайте канала на

БТА
26453 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.07.01 | 21:33

1
Това се пуска винаги, като трябва д се запълват дупки в съдържанието за деня.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини