Какви подаръци е получавала през годините Елизабет II

  • 19 октомври 2018 21:34

  • 24191
  • 2
Какви подаръци е получавала през годините Елизабет II
© Getty Images/Guliver (архив)

Съпругата на президента Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на подари брошка с български орнаменти по време на аудиенцията на държавния глава при Елизабет II. Идеята за най-новото бижу в колекцията на кралицата се ражда за секунди.

В продължение на 11 години Ина Асса работи във Франция за редица от най-престижните модни къщи. Връща се да твори у нас. Създава тоалети и аксесоари и за съпругата на президента Десислава Радева, която преди година идва със специална задача. Поводът е повече от отговорен – посещение при кралица Елизабет. Така се ражда идеята за брошка с шевици в комбинация с камъни Сваровски. Вдъхновението за Ина идва от шевиците на традиционна българска покривка.

В света на политиката брошката е не просто бижу, а често послание и кралицата не прави изключение. По време на срещата си с Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския поставя на ревера си брошка - подарък от семейство Обама, припомня Нова телевизия.

За 66 години на трона кралица Елизабет е получила хиляди подаръци от целия свят. От будистки молитвен шал, дар от Тибет, през вази с лика на кралицата и принц Филип, подарени от президента на Узбекистан. Специално изработен стол от Уганда и торбичка със сол от Британските вирджински острови. Сред по-закачливите са зимни ръкавици, подарък от Канада по повод Олимпиадата във Ванкувър. Друг подарък е истинска кост от динозавър – отново дар от Канада.

За шест десетилетия кралицата е получила и някои съвсем живи подаръци като породист кон от съветския лидер Никита Хрушчов, 500-килограмов слон от Камерун и дори нилски крокодил. Те не обитават Бъкингамския дворец, а са в лондонската зоологическа градина.

Владимир Василев
24191 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.10.19 | 21:59

1
боли ме к.у.ра какви подараци е получавала тая бабушкера , що не казвате тука каква мизерия е , циганите бият полицаи утре ще влезнат в парламента и ще наебът депутатите.

2018.10.20 | 17:45

2
Простият винаги ще си остане прост, защото няма как да разбере че е такъв!

Добави коментар

Водещи новини