Огромен пожар бушува в Кипър

  • 22 юни 2018 11:29

  • 2436
  • 0
Огромен пожар бушува в Кипър
© Getty Images/Guliver (архив)

Близо 15 часа вече Кипър се бори с огромен пожар в северозападната част на острова.

След много тежка нощ тази сутрин мощни сили на пожарната, полицията, гражданска отбрана и Националната гвардия продължават битката за окончателното овладяване на пожара, след като малко след полунощ те успяха да го поставят под контрол, съобщава БНР.

Над 250 души, 50 противопожарни коли и 4 хеликоптера са участвали в потушаването на огъня, който избухна снощи към 19 ч. в северозападната част на острова. Той се разпространи бързо на три фронта, подпомаган от силните ветрове, а гористата и труднодостъпна местност допълнително затруднява гасенето му. Вече са изгорели 30 хектара гъста борова гора.

В режим на готовност бяха поставени противопожарните сили и в окупираните територии, тъй като огънят се движеше и към тях, но бе спрян преди буферната зона.

Към полунощ Кипър официално поиска помощ от Израел за справяне с пожара. Съседната страна изпрати самолети за разпръскване на вода. Гърция също предложи помощ.

Рано тази сутрин полицията арестува 35-годишен местен жител по подозрение за участие в причиняването на пожара. Днес той ще бъде изправен пред съда.

Константин Тодоров
2436 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини