Почина известният собственик на нощни клубове Питър Стрингфелоу

  • 07 юни 2018 18:32

  • 2844
  • 1
Почина известният собственик на нощни клубове Питър Стрингфелоу
© Getty Images

Известният британски собственик на нощни клубове Питър Стрингфелоу почина на 77-годишна възраст, предаде Асошиейтед прес.

Пресаташето му Мат Глас съобщава, че бизнесменът, известен с ярката си личност и пищните си партита и често сравняван с основателя на "Плейбой" Хю Хефнър, е починал в ранните часове на деня, след като е изгубил битката си с белодробен рак.

Питър Стрингфелоу, роден през 1940 г. в Шефилд, стартира бизнеса си в началото на 60-те години на миналия век, наемайки за изяви в клуба си групи като "Бийтълс", "Кинкс" и "Ролинг стоунс". По това време бъдещите музикални легенди все още не са известни по света.

По-късно Стрингфелоу отваря своите "клубове за джентълмени". Първият от тях се намира в сърцето на Лондон. Според собственика му сред известните му посетители е видният учен Стивън ХокингСтивън Хокинг Професор Стивън Уилям Хокинг (на английски: Stephen William Hawking) е английски физик. До 2009 г. е Лукасов. Впоследствие подобни заведения се появяват и в други градове по света, сред които Париж, Ню Йорк, Маями, Дъблин.

През последните няколко години заболяването принуди Питър Стрингфелоу да се оттегли от активния обществен живот.

Последвайте канала на

БТА
2844 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.06.07 | 20:02

1
i dobre da jivee covek umira mnogo stara pogovorka.

Добави коментар

Водещи новини