Ева Майдел: Ще се радвам талантите на Горна Оряховица да се включат в Голямото хоро в Брюксел през 2

  • 07 май 2018 20:11

  • 1557
  • 4
Ева Майдел: Ще се радвам талантите на Горна Оряховица да се включат в Голямото хоро в Брюксел през 2
© ГЕРБ

„Първото българско председателство на Съвета на ЕС преминава изключително успешно и допринася за подобряване на имиджа на България пред другите европейски страни. С проведеното за шеста поредна година Голямо хоро в Брюксел дадохме своя принос за представяне на талантливото лице на страната ни. Ще се радвам талантите на Горна Оряховица да се включат в Голямото хоро в Брюксел през 2019 г.“ Това заяви българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) по време на дискусионен форум „Предизвикателствата на българското председателство на Съвета на ЕС“ на 7 май 2018 г. в Горна Оряховица.

„Европейския съюз чува гласа на гражданите си и реагира на притесненията им. Всички социологически проучвания през последните години показват, че европейците искат повече сигурност и справяне с проблема с миграцията. Затова в новия бюджет на ЕС за следващите 7 години е предвидено тройно увеличение на средствата за сигурност и контрол по външните граници – до 33 мрд евро. Голяма част от тях са за увеличаване на персонала на Европейската служба за гранична и брегова охрана от 1200 на 10000 души, от което ще се възползва и България като външна граница на ЕС" - отговори на въпрос от присъстващите Ева Майдел, която има европейски информационен офис във Велико Търново.

На събитието присъстваха кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, народният представител от великотърновски район Клавдия Ганчева, и над 50 представители на гражданското общество.

Форумът постави началото на поредица от инициативи, които ще се проведат в рамките на тематична седмица от 7 до 11 май под надслов „Европа на гражданите България като външна граница на ЕС.“

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1557 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
да ви Е...х

2018.05.08 | 11:41

4
Каква е тая простотия на кой му пука ...кат няма кинти за хляб ..

2018.05.08 | 11:40

3
свиня бездейна - хоро - на кой му дреме за тази висша мисия ...ееейй скъсват се от работа тия отрепки за 5 цифрени заплати...като например онзи тъп мутрак слави бинев - какво свърши той за България?!?!?
Lyubo Angelov член на ПП АТАКА - Бургас

2018.05.08 | 09:22

2
Ватници в Европа можеш да изразяваш сeбe си както желаеш, кеф ти е правиш хоро и никой не ти прачи! В атници, отидете в раССия направете българско хоро, да видите как милицията ще ви изгони и за подарък ще ви даде палка в главата!
Мойсей

2018.05.08 | 09:21

1
Като ми обнаглее стадото и Главния Пастир ме праща да ги паса по 40 години в Пустинята..

Добави коментар

Водещи новини