Медия: Гражданска война пламна в британския кабинет

  • 02 май 2018 14:49

  • 4845
  • 3
Медия: Гражданска война пламна в британския кабинет
© gettyimages (архив)

Гражданска война избухна в британското правителство начело с Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в, написа Скайнюз.

Премиерът на Обединеното кралство е подложена на силен натиск от страна на членове на своята Консервативна партия заради преговорите за излизането на Великобритания от Европейския съюз (Брезкит). Днес 62-ма депутати връчиха искане Обединеното кралство да въведе митнически бариери върху стоките, които ще бъдат внасяни на Острова от останалите 27 членки на блока след като британците напуснат блока след над 40-годишното си членство. "Ако продължим да търгуваме с 27-те по същия начин и след Брекзит, целта на нашето излизане от ЕС ще се обезсмисли", пише в документа.

Медията припомня, че доскоро привържениците на твърдия Брекзит (прекъсване на почти всички връзки с блока) бяха малцинство. С оставката на вътрешния министър Амбър Ръд миналата седмица, която бе привърженик на запазването на свободното преминаване на стоки от двете страни на Ламанша, ситуацията се промени.

Също така главният преговарящ за Брезит от страна на Лондон Дейвид Дейвис е противник на запазването на митическия съюз между страната му и континента. По данни на Скайнюз, ако връзките не бъдат преустановени, той може да хвърли оставка.

През юни 2016 г. малко над половината британци се обявиха за излизане от ЕС. Преговорите за Брекзит между Брюксел и Лондон започнаха на 19 юни миналата година, а излизането на Обединеното кралство трябва да стане факт на 29 март 2019 г.
 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4845 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.05.08 | 18:39

3
КРОКОДИЛА ОТ СНИМКАТА НЯМА ДА ИЗКАРА ДЪЛГО.

2018.05.08 | 18:39

2
"Законът Магнитски" гласуван от Пaрлaмeнтa на Великобритания. :) Путинските милиардери панически търсят къде да скрият краденото. Предложения: братска Сирия, приятелска Венецуела, просперираща Куба, могъща Северна Корея, или най-добре в свръхдържавата Русия ... :D
Баба Спаса от Крупник

2018.05.02 | 23:56

1
Круме да ми ядеш доматения СОУССС от п.утката !

Добави коментар

Водещи новини