Доналд Тръмп ще посети Великобритания през лятото

  • 21 април 2018 12:19

  • 1581
  • 2
Доналд Тръмп ще посети Великобритания през лятото
© Getty Images (Архив)

Отдавна планираната визита на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския във Великобритания отново е на дневен ред, разкрива в. "Дейли мейл".

Очаква се президентът на САЩ да посети Обединеното кралство за няколко дни това лято, давайки силен тласък на отношенията между Лондон и Вашингтон.

Според източник от Уайтхол са набелязани дати в средата на юли, като фаворит е 14 юли.

Очаква се Тръмп да разговаря с премиера Тереза Мей или на "Даунинг стрийт" 10, или в резиденцията Чекърс. Възможно е президентът да се срещне с кралицата или други представители на кралското семейство, макар че това няма да е държавна визита. Очаква се Тръмп да присъства на срещата на върха на НАТО в Брюксел на 11 и 12 юли и да продължи за Великобритания след това.

Неговата визита във Великобритания, за която най-напред се спомена, когато той встъпи в длъжност пред януари миналата година, многократно беше отлагана или анулирана. Президентът трябваше да дойде през февруари, за да открие новото американско посолство в Лондон, но Тръмп се отказа, защото старото посолство в Мейфеър било продадено евтино. Премиерът Мей беше една от първите чуждестранни лидери, посетили Тръмп в Белия дом, но оттогава отношенията им преживяха бурни моменти.

Новите дати за работното посещение ще бъдат импулс за Тереза Мей и признак, че отношенията между "Даунинг стрийт" и Белия дом са се подобрили.

Двамата лидери често и продължително разговаряха по телефона миналата седмица, обсъждайки отговора на химическата атака в Дума.

Британски изтребители се присъединиха към САЩ и Франция в ударите срещу военни обекти на сирийския режим, припомня вестникът.

Все още няма фиксирани дати за официална държавна визита, която бе предложена от Тереза Мей, когато тя посети Вашингтон през януари миналата година. Оттогава Тръмп разви близки отношения с френския президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на, който го покани като почетен гост на парада на 14 юли в Париж. Тръмп и съпругата му Мелания вечеряха с Макрон и съпругата му Брижит на Айфеловата кула.

Британски дипломати започнаха да се тревожат, че французите им отнемат привилегированата роля в отношенията със САЩ.

Следващата седмица Тръмп ще бъде домакин на Макрон и това ще бъде първата държавна визита на чуждестранен лидер в Белия дом, откакто Тръмп е негов стопанин.

Британски министри споделили с "Дейли мейл", че има планове Тръмп да се срещне с кралица Елизабет в замъка Балморал, преди да посети едно от двете си голф игрища в Абърдийншър и Еършър. Британските служители се надявали, че отдалеченото кралско имение ще спести на госта неловки сцени с протестиращи демонстранти. Твърди се, че Тръмп проявил интерес да поиграе голф на игрището на кралицата в имението на замъка Балморал в Абърдийншър.

Последвайте канала на

БТА
1581 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
немски държавен tv

2018.04.22 | 17:23

2
Инсценировкой и фальшивкой назвал предполагаемую химическую атаку 7 апреля в сирийской Думе корреспондент немецкого государственного телеканала ZDF в прямом эфире из Сирии. Ули Гак побывал в крупном лагере беженцев в Сирии и побеседовал там со многими людьми. По его слова

2018.04.22 | 09:18

1
Ще мъдрят с вълкодава Тереза Мей как да избършат задници след атаката срещу Сирия.

Добави коментар

Водещи новини