Дания продължава до 12 ноември паспортните проверки на границата си с Германия

  • 13 април 2018 21:32

  • 2068
  • 0
Дания продължава до 12 ноември паспортните проверки на границата си с Германия
© gettyimages (архив)

Дания обяви днес, че ще продължи до 12 ноември срока на действие на въведените през 2016 г. паспортни проверки по границата си с Германия, предаде БТА, цитирайки ДПА.

"Все още има натиск върху външните граници на Европа и предизвикателства от мигранти, които се придвижват из Европа", каза министърът на имиграцията и интеграцията Ингер Стьойбер. По думите й "Дания все още е под сериозна терористична заплаха, което прави необходими граничните проверки".

Вчера шведското министерство на правосъдието също обяви, че ще продължи с още шест месеца граничния контрол, като се позова на съображения за сигурност. През януари 2016 г. датската полиция започна проверки по някои от 15-те гранични КПП-та към Германия, вкл. на фериботни терминали и на сухопътната граница. Впоследствие към полицаите се присъединиха и войници от вътрешните войски.

Дания и Швеция, които са страни по Шенгенското споразумение, и още няколко държави от ЕС въведоха временно контрол по вътрешните се граници в съюза, след като през 2015 г. в Европа влязоха стотици хиляди мигранти, припомни ДПА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2068 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини