Tърсят в Алпите изчезнал германски магнат

  • 11 април 2018 14:13

  • 2749
  • 0
Tърсят в Алпите изчезнал германски магнат
© pixabay.com

Швейцарската и италианската полиция търсят изчезналия в Алпите германски магнат в търговията на дребно Карл-Ериван Хауб, предава Ройтерс.

В събота той карал ски извън писта и не се върнал.

Петдесет и осем годишният Хауб, чието семейство е едно от най-богатите в Германия, е главен изпълнителен директор на компанията за търговия на дребно "Тенгелман", която притежава веригите магазини ОБИ и КиК.

Швейцарската полиция в кантона Вале съобщи, че спасителни екипи са разположени и от двете страни на швейцарско-италианската граница, а алпийската спасителна служба близо до град Аоста, Италия, обяви, че търсенето продължава.

Говорителка на "Тенгелман" заяви днес, че няма нови сведения къде е Хауб, а германският всекидневник "Ханделсблат" помести писмо на брат му Кристиан до служителите на компанията. В него той посочва, че семейството не е изгубило надежда и отбелязва, че Карл-Ериван е опитен скиор и планинар.

Карл-Ериван Хауб е от петото поколение на семейството, започнало бизнеса си през 1867 г. с внос на кафе и чай. Баща му Ериван Хауб почина миналия месец в имението си в Уайоминг.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2749 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини