Световните реакции след атаката в Мюнстер

  • 08 април 2018 08:23

  • 2776
  • 2
Световните реакции след атаката в Мюнстер
© Getty Images/Guliver

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на изрази вТуитър своите съболезнования към Германия във връзка с трагедията в Мюнстер вчера, предаде Франс прес.

"Всички мои мисли са за жертвите от атаката в Мюнстер. Франция споделя страданието на Германия", написа той.

Съболезнования поднесе и президентът на Русия Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975. В телеграма до германския президент Франк-Валтер Щайнмайер руският държавен глава го моли да предаде думи на искрено съчувствие към роднините и близките на загиналите и пожелания за скорошно оздравяване на всички пострадали, съоби пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС.

"Скърбим заедно с Мюнстер. Моите мисли са с жертвите и техните близки. Огромна благодарност към всички, които им помагат в този труден момент. Желая сили на тях, и разбира се, на пострадалите", заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето на сайта на ЕК. Своето съчувствие изрази в Туитър и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Припомняме, че и германският канцлер Ангела Меркел заяви, че е дълбоко потресена от ужасните събития в Мюнстер. Ще бъде направено всичко за изясняването на случая и за подкрепа на пострадалите и техните близки, написа тя в Туитър.

Последвайте канала на

БТА
2776 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Глупости пълни

2018.04.08 | 19:53

1
Чутовно лицемерие! Ако Европа продължава по същия път,след сто години няма да съществува,само Орбан ли е в час?

2018.04.08 | 19:54

2
Надценяват орките първо това с многото деца е мит второ само 5% са. Европа си знае работата с враговете бомби и разпад в техните държави а тук им дава надежда морков и пръчка добро лошо ченге как искаш го кажи ама ги клати яко

Добави коментар

Водещи новини