Крава, която избяга от кланица, бе заловена и почина от стрес

  • 26 февруари 2018 13:52

  • 3013
  • 1
Крава, която избяга от кланица, бе заловена и почина от стрес
© Pixabay

Полска крава, почитана като икона на свободата в страната заради драматичното й бягство от заколение в началото на годината, е починала от стрес, след като е била заловена отново.

Кравата от френската порода „Лимузин“ е била заловена в четвъртък близо до полско село и е била натоварена на камион, но починала по време на транспортирането й, информира Associated Press.

Бягството й, което е станало на 23 януари, привлече вниманието в световен мащаб, след като полският уебсайт Wiadomosci писа за него през този месец.

Работници водели кравата към камион, който щял да я откара в кланица в Южна Полша, в близост до езерото Ниса. Кравата обаче успяла да избяга, отнасяйки желязна ограда и чупейки ръката на един от работниците, според BBC.

След това тя скача във водата и доплува до остров в средата на езерото. Там тя успява да избегне повторното си залавяне в продължение на седмици.

Сред феновете й бе и полският политик Павел Кукиз, който заяви пред Sky News: “Ако всички граждани демонстрираха такава решимост като тази крава, Полша щеше да е една много по-процъфтяваща страна.”

Прочети повече тук:

Последвайте канала на

Novini.bg
3013 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
лъжлива и крадлива

2018.02.28 | 01:02

1
По физиономия много ми напомня за една наша крава от политиката !

Добави коментар

Водещи новини