Турската общност в Германия обмисля жалба срещу крайнодесен политик

  • 15 февруари 2018 21:48

  • 2436
  • 5
Турската общност в Германия обмисля жалба срещу крайнодесен политик
© pixabay.com (архив)

Турската общност в Германия обмисля да подаде жалба за дискриминация срещу крайнодесен политик, нарекъл турските имигранти "камилари".

Това заяви днес нейният ръководител Гьокай Софуоглу, цитиран от АП и ДПА. Софуоглу каза, че обидите, отправени от председателя на местното подразделение на "Алтернатива за Германия" в провинция Саксония-Анхалт Андре Погенбург, показват, че партията "няма задръжки да прави дискриминационни и расистки коментари".

Погенбург направил коментара в реч в Нентмансдорф вчера. Той използвал обидни изрази по адрес на 4-милионната турска имигрантска общност в Германия, а поддръжниците викали "депортация, депортация". Погенбург реагирал на позицията на турски организации, които се противопоставят на концепцията за ново министерство на вътрешните работи, предложена в коалиционното споразумение за ново германско правителство. Според тях концепцията навява спомени за нацистката епоха и може да раздели Германия, вместо да я обедини.

Планът обаче е подкрепен от "Алтернатива за Германия", която на изборите през септември за първи път влезе в парламента и увеличава популярността си. "Върху тези търговци на кимион тегне геноцидът на милион и половина арменци и те искат да ни кажат нещо за историята и родината? Те са смахнати. Тези камилари трябва да си отидат там, където им е мястото", заявил Погенбург. Той също така се изказал остро срещу предоставянето на двойно гражданство на турци в Германия, което според него води единствено до "сган без отечество", която "вече не искаме тук".

БТА
2436 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
БОЙ

2018.02.22 | 19:12

5
А Бой не им ли се яде! Те лека-полека и ще прекалят.Не си мислете обаче, че немците са много мили хора- Такъв шут ще им вкарат в един момент че няма да повярвате.
бат'Паци

2018.02.16 | 23:43

4
В тези размирни времена,ясно се вижда,че християни и мюсюлмани НЕ могат да живеят под един покрив!Така,че...
4epa

2018.02.16 | 23:43

3
Да ходят v turkish reznqcite

2018.02.16 | 19:55

2
Да ходят да се жалват на арменския поп

2018.02.16 | 19:55

1
Браво г-н Погенбург. Европа има нужда от хора като вас. Докато ви има, има и надежда. Всички бахури и негри- обратно от където са дошли. Те са пристигнали само с една цел- да ядат наготово и да се_рат.

Добави коментар

Водещи новини