Франсоа Оланд води пред Никола Саркози преди президентските избори

  • 31 януари 2012 14:46

  • 839
  • 0
Франсоа Оланд води пред Никола Саркози преди президентските избори
©

Кандидатът за президент на френските социалисти Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 увеличи преднината си пред настоящия президент Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в въпреки мерките на консервативния лидер за насърчаване на заетостта и конкурентоспособността, предаде Ройтерс.

Проучване на общественото мнение показва, че Оланд е увеличил преднината си пред Саркози с 6,5 процента. Преди две две седмици преднината му беше 4 процента. Сега подкрепата за него е 31 процента, а тази за Саркози - 24,5 процента. Първият тур на президентските избори ще бъде на 22 април, а вторият - на 6 май. Според анкетираните, ако се стигне до балотаж между Оланд и Саркози, Оланд би могъл да го спечели с 58 процента от гласовете срещу 42 процента за Саркози. Това е повишение с 2 процентни пункта в сравнение с проучване отпреди две седмици.

Новото проучване е осъществено малко след като Саркози даде подробно телевизионно интервю за реформите, които има намерение да прокара в парламента преди изборите

Последвайте канала на

БТА
839 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини