Брюксел въвежда промени за посрещането на Нова година

Властите в Брюксел решиха да въведат промени за посрещането на Нова година и този път празненството няма да бъде в центъра на града, както в последните години, а в пространствата край панаирните палати, съобщиха местни медии.

Очаква се тази вечер около 50 000 зрители да пристигнат в площите, използвани през 1935 и 1958 г. за световни изложения. Предвижда се с концерта и зарята довечера да бъде поставено началото на отбелязването на 60-годишнината на Атомиума - един от символите на Брюксел и Белгия, издигнат в непосредствена близост в навечерието на Експо 58 - първото световно изложение след края на Втората световна война.

Властите призоваха гражданите да не ползват автомобили, а да се качат на метрото, което стига точно до панаирния квартал.

Присъстващите ще бъдат пропускани през три входа и са призовани да не носят големи чанти, нито бомбички, пиратки и фойерверки.

В последните години покрай атентатите в Париж и Брюксел зарята в центъра на белгийската столица бе отменена. Тази вечер се предвижда 17-минутен залп от фойерверки на фона на обявеното намерение на властите да понижат степента на готовност за нови атентати, пише БТА.

Коментари

  1. 2018.01.01 | 15:24
    А от догодина - в някоя от джамиите!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет