Преговорите за съставяне на правителство в Германия продължават да боксуват

  • 17 ноември 2017 07:02

  • 1791
  • 0
Преговорите за съставяне на правителство в Германия продължават да боксуват
© gettyimages

Преговорите между консерваторите на Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, Свободните демократи и Зелените за съставяне на трипартийна коалиция боксуват и различията по важни въпроси остават, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Крайният срок за приключване на разговорите бе вчера, но те се проточиха и продължиха и в ранните часове днес. Някои от участниците в разговорите предупреждават, че различията са във важни области като климата, миграцията и финансите и че те могат да доведат до провал на преговорния процес.

Вчера Меркел каза, че сериозните разногласия си остават и че разговорите може да отнемат много часове. Късно вчера вечерта преговорите спряха за кратко и представителите на трите партии отидоха да се съвещават с партийните екипи, после преговарящите подновиха преговорния маратон и се посветиха на трудната тема за миграцията.

Източници, запознати с преговорния процес, казаха, че преговорите са били преустановени до обед местно време днес, когато ще бъдат подновени. Провал в постигането на споразумение може да доведе до нови избори, а този сценарий не иска нито една от трите преговарящи партии.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1791 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини