Макрон обяви нов план за действие за проблемните предградия

  • 15 ноември 2017 07:15

  • 1476
  • 1
Макрон обяви нов план за действие за проблемните предградия
© Булфото (архив)

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на огласи нов план за действие за справяне със социалните проблеми в предградията, предаде ДПА.

В изявление пред френската телевизия снощи Макрон каза, че планът има за цел също да се предотврати ислямската радикализация на младежи, живеещи в проблемните райони. Президентът изтъкна, че хората в предградията се радикализират, тъй като държавата често не може да им предложи решения. Радикализацията намери място там, където републиката абдикира, каза той. Той изложи в най-общи линии плана си, който ще представи подробно през февруари догодина. Планът предвижда компании да получават помощ, ако осигуряват на безработни от бедните квартали работа на договор с пълно работно време. Планират се и по-строги мерки срещу дискриминацията на работното място.

Макрон каза, че ще бъдат отделени 10 милиарда евро за подобряване на условията на живот в предградията. Той обяви също, че библиотеките ще работят до късно, самотните родители ще получават повече съдействие, а здравеопазването ще бъде подобрено.
Няколко френски правителства през годините се опитаха да решат социалните проблеми в предградията, наливайки милиарди евро в тях. Проблемът изникна остро на дневен ред през 2005 г., когато в някои предградия избухнаха масови безредици, а хиляди автомобили бяха опожарени.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1476 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
макарон ще налива

2017.11.15 | 17:34

1
милиарди във циганските гета.Ефекта ще е НУЛЕВ.Интересното е от къде ще вземе парите.

Добави коментар

Водещи новини