Свободното движение на хора в UK - до две години след Брекзит

  • 01 август 2017 21:37

  • 3438
  • 2
Свободното движение на хора в UK - до две години след Брекзит
©

Свободното движение на европейски граждани във Великобритания ще продължи най-малко две години след Брекзита като част от преходното споразумение, предаде Ройтерс, позовавайки се на британски медии.

Първият кръг на преговорите за британското оттегляне от ЕС приключи вчера с малко направени компромиси. Продължават да съществуват различия относно защитата на гражданите, които живеят извън страните си.

Очаква се Великобритания да напусне ЕС до края на март 2019 г., след като на референдума на 23 юни миналата година много британци подкрепиха Брекзита с цел да ограничат имиграцията и да си върнат правомощия, които в момента са предадени на Брюксел.

Някои високопоставени членове на правителството на Тереза Мей, включително финансовият министър Филип Хамънд, настояват за преходен период, който да защити икономиката и да запази доверието на бизнеса. Според плана на Хамънд гражданите на ЕС ще могат да се движат свободно във Великобритания до две години, съобщава в. "Таймс". В. "Гардиън" цитира високопоставен източник от британското правителство, според когото свободното движение може да продължи до четири години.
Засега няма коментар от канцеларията на Тереза Мей.

Последвайте канала на

Нора Виткова
3438 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
смешка

2017.08.23 | 19:40

2
да се връщаме в майка България, да го духат британците
гого

2017.08.04 | 07:47

1
Ти се връщай и акъл не давай на другите кво да правят

Добави коментар

Водещи новини