Новозеландски поздрав стъписа Борис Джонсън (видео+снимки)

  • 24 юли 2017 10:28

  • 3767
  • 2
Новозеландски поздрав стъписа Борис Джонсън (видео+снимки)
© Getty Images/Guliver

Британският външен министър Борис Джонсън оприличи днес "хонги" - традиционното приветствие на новозеландските туземци маори, на удар с глава в лицето, предаде Франс прес. Джонсън говори на среща с местни племенни вождове.

В началото на първото си посещение на архипелага, което ще бъде два дни, британският министър бе поканен да разгледа в Каикура, на Южния остров, новозеландско "марае" - място, където аборигените извършват традиционни церемонии.

Той бе посрещнат с церемонията хонги, при която двама души се поздравяват, като допират и отъркват носове и чела.

Жестът стъписа госта. Джонсън се запита как ли биха реагирали хората в Шотландия, откъдето идва изразът Glazgow kiss - "целувка от Глазгоу" или, удар с глава в лицето.

"Благодаря, че ме научихте да правя хонги. Според мен това е добър начин за запознанство, при все че може да бъдеш криво разбран в някоя кръчма в Глазгоу", каза министърът, който ще разговаря с премиера Бил Инглиш.

Бившият кмет на Лондон е правил гафове неведнъж. През пролетта например похвали износа на уиски за Индия при посещение в храм на сикхите, чиято религия забранява употребата на алкохол, посочва АФП, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3767 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.02.27 | 19:40

2
Тъпак си е тъпак дори и англичанин.
:)

2018.02.27 | 19:40

1
как допускаме такива уроди да ни мамят, вижте снимката....ние сме си виновни!

Добави коментар

Водещи новини