Стачка отложи европейската среща на върха

  • 12 януари 2012 15:51

  • 625
  • 0
Стачка отложи европейската среща на върха
©

Планираната за 30 януари среща на върха на Европейския съюз ще се проведе ден по-рано, предаде АП.

Новината бе обявена след срещата на италианския премиер Марио МонтиМарио Монти Марио Монти – италиански политик и икономист. Роден на 19 март 1943 г. във Варезе, северна и германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се. Ръководителят на правителството в Рим обясни, че отлагането е заради технически причини. Агенцията припомня, че за предпоследния ден на януари в Белгия ще се проведе всеобща стачка.

На форума ще бъдат обсъждани проблемите на безработицата и мерки за борба с дълговата криза. Неформалната среща, обявена в края на декември от председателя на Съвета на Европа Херман ван РомпойХерман ван Ромпой Херман ван Ромпой (по-правилно Ромпьой) белгийски политик. Роден на 31 октомври 1947 г. в, се смята за подготовка за срещата на 1 март.

Италианският премиер в момента е на обиколка в Европа. На 18 януари той ще се срещне с британския си колега Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г., а нза 23 и 24 са предвидени разговори между Монти и финансови министри от 27-те.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
625 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини