Еманюел Макрон покани Доналд Тръмп на парада по случай националния празник на Франция

  • 27 юни 2017 21:57

  • 1366
  • 0
Еманюел Макрон покани Доналд Тръмп на парада по случай националния празник на Франция
© Gettyimages

Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на покани днес Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и съпругата му Мелания да участват в парада по случай Деня на Бастилията на 14 юли в Париж, а американският президент отговори, че ще види дали е възможно да осъществи такава визита. Това заяви източник от Елисейския дворец, цитиран от Франс прес.

В телефонен разговор френският държавен глава "поднови поканата си към президента Тръмп и съпругата му да дойдат за шествието на 14 юли", френския национален празник, когато ще бъдат чествани и "100 години от влизането на САЩ в Първата световна война на страната на френските войски", заяви източникът.

Присъствието на американския президент на площад "Конкорд" за традиционния военен парад ще бъде нов бляскав дипломатически успех за Макрон след срещата на върха, която организира с руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 на 29 май във Версай.

Отношенията между държавните глави на САЩ и Франция до момента не вървят много гладко. Макрон се опълчи на американския си колега, когато Тръмп реши да оттегли страната си от Парижкото споразумение за климата и призова: "Да направим планетата си отново велика!" - в явен отговор на предизборния лозунг на републиканеца "Да направим Америка отново велика!" Много мастило се изписа и за срещата на върха на НАТО на 25 май в Брюксел, когато двамата премериха сили в мъжествено ръкостискане, посочва БТА.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1366 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини