Обявиха педофилите в Гърция за инвалиди

  • 11 януари 2012 06:49

  • 743
  • 0
Обявиха педофилите в Гърция за инвалиди
©

Протест на хората с увреждания принуди властите в Гърция да оттеглят за преразглеждане решението педофилите да бъдат смятани за инвалиди, предаде Газета.ру.

Огласено в държавния бюлетин решение разширява списъка с признатите от държавата инвалидни заболявания. Според Министерството на труда в тази категория ще влизат педофилите, ексхибиционистите, клептоманите, пироманите, пристрастените комарджии, фетишистите и садомазохистите. Формулировката гласи, че тези хора ще бъдат включени в списък за медицинско освидетелстване, целящ привличане на финансова помощ.

Решението разгневи Националната асоциация на хората с увреждания. Тя го окачестви като неразбираемо и заяви, че педофилите вече ще получават по-голяма държавна инвалидна пенсия, отколкото хора, на които са присадени органи.

Новият списък може да създаде допълнителни трудности на инвалидите в Гърция, чиито финансови пособия вече са намалени заради финансовата криза, каза пред АП шефът на асоциацията - слепият Янис Вардакастанис.

“Това е голяма грешка. Новият списък може да лиши много хора от финансова помощ”, допълни той.

Според новите правила педофилите и пироманите ще получават пособия за инвалидност 35 на сто в сравнение с 80 на сто за хора, на които е присадено сърце, отбелязва АП.

Янис Вардакастанис изтъква, че не е сериозно инвалидността на диабетиците да е само 10 процента, при положение че трябва да си инжектират инсулин по 4 или 5 пъти дневно.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
743 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини