Кастрират педофилите в Румъния

  • 28 ноември 2011 20:29

  • 1483
  • 2
Кастрират педофилите в Румъния
©

Осъдените педофили-рецидивисти в Румъния в бъдеще може да бъдат химически кастрирани, ако Румънският сенат одобри законодателно предложение в този смисъл.

Решаващ по внесения днес законопроект обаче е вотът на Камарата на депутатите, отбелязва телевизия "Антена 3".

Предложението беше внесено от 15 парламентаристи през юни. Според новия Наказателен кодекс сексуалната злоупотреба с малолетно лице, което не е навършило 15 години, трябва да се наказва със затвор между 2 и 7 години.

Затвор между 3 и 10 години се предвижда, ако малолетното лице е роднина по пряка линия, ако се намира под грижите или опеката на извършителя, ако се обучава или лекува от него, или пък ако действията са извършени с цел производство на порнографски материали.

Законодателното предложение на сенаторите предвижда въвеждането на допълнително наказание за педофилите-рецидивисти, както и за тези, които извършват сексуална злоупотреба в тежка форма.

Допълнителното наказание включва "подтискане на сексуалните пориви" чрез химически методи.Друг член от проектозакона предвижда лицата, признати за виновни за педофилия, да бъдат наблюдавани с джипиес система.

В затворите в Румъния в момента има 77 души, осъдени окончателно за сексуална злоупотреба с малолетни, отбелязва телевизия Про Ти Ви. Според специалисти в повечето случаи след като изтърпят присъдите си педофилите отново извършват подобни деяния.

Химическа кастрация на педофилите се прилага в Полша, Дания и Чехия, напомня телевизията. В Русия преди месец и половина беше приет същия закон.

Последвайте канала на

Novini.bg
1483 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
пламен петков

2011.11.30 | 00:28

2
ето-това е държава,която знае как да се справя с проблемите радикално.скоро четох,че ще има и ефтаназия за бездомните кучета.крайни мерки,но наложащи.браво-време е да погледнем в техния двор и да видим как се води политика(вземат и доста по добри заплати от нас!)
Az

2011.11.30 | 00:28

1
Браво на момалигите ! И тук трябват такива радикални мерки ! Така мангалите ще се стопят за нула време !

Добави коментар

Водещи новини