Дейвид Камерън ще даде показания по СРС - скандала

  • 10 януари 2012 16:21

  • 1515
  • 1
Дейвид Камерън ще даде показания по СРС - скандала
©

Британският министър-председател Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. ще даде показания по разследването на медийната етика във Великобритания, ако това бъде поискано от него, каза днес говорителят му Стив Фийлд, цитиран от АП.

По думите на Фийлд Камерън е дал да се разбере, че създадената от него следствена комисия ще може да призовава настоящи и бивши министър-председатели. Той заяви, че премиерът още не е бил викан да дава показания, но добави: "Очевидно, ако от него бъде поискано да отиде, той ще го направи." Камерън разпореди разследването миналата година, след като се появиха доказателства, че притежаваният от медийния магнат Рупърт Мърдок таблоид News of the World  е подслушвал мобилните телефони на знаменитости, политици и жертви на
престъпления.

През последните два месеца следствената комисия е изслушала журналисти, шефове на вестници, знаменитости и други хора, които твърдят, че пресата е прониквала в личния им живот.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1515 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.01.11 | 00:14

1
направо да влиза в пандиза

Добави коментар

Водещи новини