Станишев: Очевидно е, че Европа трябва да разчита сама на себе си

  • 05 юни 2017 19:15

  • 6360
  • 3
Станишев: Очевидно е, че Европа трябва да разчита сама на себе си
©

Много приказки и думи се изприказваха. Никоя държава в този глобален свят не може да се изолира чрез стени и забрани. Трябва да намерим начин да решаваме проблемите с тероризма.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, председател на ПЕС. Има много спекулации със страховете на хората. Последните атентати във Великобритания не са изавършени от бежанци и мигранти, а от хора родени и израснали там. Това не означава, че трябва да приемаме всеки, който почука на вратата на Европа. Оръжие се продава от всеки, включително и от България. Терористите обаче не използват гаубици. Те дейстават самостоятелно. Видяхте един човек каква беля направи в Манчестър. Трябва Европа да бъде обединена и да действа заедно срещу тероризма, а не службите да крият информация. Това е въпрос на политическо решение. Това важи и за темите за безработицата, околната среда, миграцията. Очевидно е, че Европа трябва да разчита сама на себе си. Доналд Тръмп отправя страховите послания към своите съюзници. Искам да видя повече политическа воля сред лидерите на държавите-членки на ЕС, заяви бившият премиер.

След референдумът за Брекзит имаше голям шок. Тогава се използваха много злоупотреби за източноевропейските мигранти. Тези злоупотреби трябва да се уборват с факти. Европейците изведнъж се стреснаха и започнаха да осъзнават, че ЕС, въпреки всичките си недостатъци, дава много. Днес седнахме трима бивши премиери и говорихме градивно, конструктивно и какво предстои пред България. На хората им омръзна политиците да се джафкат. В момента започва дебат каква Европа искаме, разкри Станишев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6360 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.06.06 | 07:55

3
и , какво се разбрахте ? как ще делите награбеното ? ще бягате , или още ще тормозите Народа ? докато не подивее напълно , а после ще пищите ТЕРОРИСТИ
hayabusa

2017.06.06 | 07:28

2
бахта в пес/а ако ти трябва да си европа. :Д
ПЪТНИК

2017.06.06 | 07:28

1
ЧЕМОДАН-ВОКЗАЛ-РОССИЯ !!!

Добави коментар

Водещи новини