Макрон подчерта пред Мей важното значение на европейското сътрудничество

  • 04 юни 2017 17:03

  • 4690
  • 1
Макрон подчерта пред Мей важното значение на европейското сътрудничество
© Getty Images/Guliver

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на подчерта в телефонен разговор днес с британския премиер Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в "важното значение на европейското сътрудничество" за борбата срещу тероризма, предаде Франс прес, като се позова на комюнике на Елисейския дворец.

Макрон също така напомнил на Мей колко е важно да "се борим срещу разпространението на посланията на терористичната пропаганда в социалните мрежи".

Френският президент изразил своята солидарност и подкрепа за британския премиер в това изпитание.

Двамата обсъдили ситуацията с убитите и ранените и първите елементи от разследването.

Мей се ангажирала Великобритания да даде цялата налична информация за "френските жертви" и да гарантира сигурността на французите в Лондон, които гласуват предсрочно днес на парламентарните избори във Франция.

Френският президент и британският премиер разговаряли на английски, обърна внимание Елисейският дворец.

Седем души бяха убити и над 50 - ранени, при терористичната атака в Лондон снощи, отбелязва Франс прес. Тримата нападатели бяха ликвидирани.

Сред ранените са четирима французи, един от които е в тежко състояние, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4690 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ii

2017.06.04 | 21:41

1
Какво сътрудничество бе,приемайте мюсюлмани и ревете като убодени мечки.Те ви трепят като мухи,а вие мислено сте с жертвите и редете плющени мечета докато ви изтрепят.

Добави коментар

Водещи новини