Великобритания няма да допусне данък върху финансовите трансакции в ЕС

  • 08 януари 2012 16:49

  • 785
  • 0
Великобритания няма да допусне данък върху финансовите трансакции в ЕС
©

Франция е свободна да въведе самостоятелно данък върху финансовите трансакции, но Великобритания ще блокира такъв налог на европейско равнище, заяви днес британският премиер Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г., цитиран от Ройтерс.

"Ако самите французи искат да имат данък върху трансакциите в собствената си страна, то тогава те са свободни да го направят", посочи Камерън в интервю за Би Би Си. "Не мисля, че идеята за нов европейски данък, когато този данък няма да се прилага на други места, е разумна и затова ще я блокирам", каза британският премиер. "Ако цялата останала част от света не приеме по едно и също време всички ние да имаме някакъв вид данък, то тогава ние няма да го въведем", допълни Камерън.
В петък френският президент Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в се ангажира да въведе новия данък върху финансовите трансакции, известен още като данък "Тобин", дори и без партньорите си от ЕС и на фона на твърдата съпротива на Великобритания, припомня Ройтерс. В поредица от интервюта, очертаващи програмата на правителството за новата година, британският премиер днес обеща да наложи ограничения върху прекомерните възнаграждения на ръководителите на компании, информира ДПА.

Камерън също така бе принуден да се извини за обида срещу член на лейбъристката опозиция, когото бе определил като "някой със синдрома на Турет" - наследствено неврологично заболяване. При този синдром пациентът страда от множество двигателни и речеви тикове, които се появяват в детството и периодично се променят. Въпреки че премиерът имаше предвид начина, по който е апострофиран по време седмичния парламентарен контрол, след това "Даунинг стрийт" излезе с извинение за нанесената обида. Коментарът бе направен "спонтанно", се посочва в съобщението на правителствената канцелария

Последвайте канала на

БТА
785 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини