Унгария пред фалит

  • 07 януари 2012 19:52

  • 2612
  • 4
Унгария пред фалит
©

Унгария може да се спаси от банкрут само чрез нов кредит от Международния валутен фонд. Премиерът Виктор Орбан обаче предпочита да демонстрира самочувствие.

Унгария изнемогва. Потъналата в дългове страна от Европейския съюз се нуждае спешно от кредит, за да предотврати държавен фалит.

Понастоящем обаче, поради непредвидимата политика на министър-председателя Виктор Орбан, Международният валутен фонд и Европейският съюз не желаят да водят преговори.

Проблемите на Орбан стават все по-остри. Рейтинговата агенция Fitch понижи кредитните рейтинги на Унгария почти до минимум, като тенденцията остава негативна.

Във фокуса на критиките на Международния валутен фонд и Европейския съюз стои промяна в унгарското законодателство, която ограничава независимостта на Централната банка в Будапеща. Брюксел обяви, че вероятно ще бъде заведена наказателна процедура поради нарушение на европейските договори.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2612 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Е тва се получава

2012.01.29 | 06:09

4
от 8 години управление на социалисти и сега от итрещял националист. България я чакаше същото, ако другаря беше останал още 1 мандат и след това го последва Сидеров.
AlexK

2012.01.09 | 03:09

3
Приятелски съвет от мен :ако все още имате налични спестявания : обръщайте си парите в швейцарски франкове ; или в английски лири : най-добре . В щатски или канадски долари също е добре . В никакъв случай,не в евро.Тази година 2012,евросъюза ще се разпадне .
ентъртейнър

2012.01.09 | 02:58

2
В България вече се случи същото. Уж десен политик, чието правителство за 2 г. изяде целия резерв. Няма свобода на медиите, никое друго правителство от началото на прехода не е било санкционирано толкова много пъти от Конституционния съд. В съдебната власт се назначават послушници, като едновременно се дискредитира, за да не бъде непослушна самата тя. Икономиката е в потресаваща ситуация, но тепърва ще се доразбере и от най-неориантираните. Въпросът не е дали, а кога.

2012.01.09 | 02:58

1
Гледай Унгария и се сещай за България !

Добави коментар

Водещи новини