Обвиниха тъмнокож британски депутат в расизъм

  • 05 януари 2012 16:29

  • 1112
  • 1
Обвиниха тъмнокож британски депутат в расизъм
©

Чернокожият член на Камарата на общините (долната камара на британския парламент) Даяна Абът бе обвинена в расизъм, предаде скайнюз.

Министърът на здравеопазването в сянка пуснала в Twitter обидно съобщение по адрес на белите. Тя била помолена за коментар по делото за убийството на тъмнокожия младеж Стивън Лорънс, чиито убийци бяха осъдени вчера. Абът написала: "Белите обичат да си играят на раздлея и владей. Ние не трябва да участваме в тяхната игра". Съобщението имало етикет Това е тактика, подобна на колониализма. По-късно то било премахнато.

Коментарът на Абът предизвика недоволство и сред нейната Лейбъристка партия и сред нейните опоненти. Консерваторът Надим Захави заяви: "В цивилизовано общество не трябва да има място за никакви прояви на расизъм". Премиерът Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г., от своя страна, предложи на Абът да се извини или да напусне парламента. В отговор депутатката каза, че съжалява за думите си и не е очаквала, че нейният коментар ще бъде възприет толкова остро.

Даяна Абът бе сочена за заместник на председателя на лейбъристите Гордън Браун. Вместо нея постът през 2010 г. бе зает от Ед Милибанд.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1112 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
KKK

2014.07.31 | 12:45

1
така е като докараш милиони паразити от 3-тия свят в твоята страна те не работат ,а живят само от помощи време е за расова война европа за европейци

Добави коментар

Водещи новини