Генералният секретар на НАТО призова Европа да увеличи разходите си по отбрана

  • 04 април 2017 06:46

  • 2082
  • 3
Генералният секретар на НАТО призова Европа да увеличи разходите си по отбрана
©

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова Германия и другите страни членки на Алианса от Европа в свой интерес да повишат бюджетите си по отбрана, предаде Deutsche Welle.

„Не става дума за това да угодим на САЩ. Става дума за сигурността на Европа“, заяви Столтенберг.

Той напомни, че Европа се намира по-близо в сравнение със САЩ от източниците на заплахи и зоните на кризи. Генералният секретар напомни как в годините на Студената война Германия и другите европейски държави са отделяли за отбрана повече от 2% от БВП, а някои години дори и три.

Столтенберг също така анализира и последствията от Брекзит върху дейността на Алианса, уточнявайки, че не очаква каквито и да е негативни изменения. „Излизането на Великобритания от ЕС няма да промени отношенията ѝ към НАТО“, уверен е той.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2082 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
асд

2017.04.10 | 08:12

3
Тоя педал му плащат заплата само да реве за външна заплаха и да се купуват щатски оръжия. Докато ни плашат с външна заплаха, тя заплахата е от вътре - изяжда ни като рак. Дори я храним с така наречените помощи. Педалска работа. Отиваш на лекар - той вместо да ти даде антибиотик

2017.04.10 | 08:11

2
Е като не е за да угодите на сращ, купувайте оръжието от Русия, иначе лъфете!
илюминат-ренегат

2017.04.10 | 08:11

1
Бъдещето не е на войните, педал смотан!Какви "заплахи" явно не усещаш,че този рефрен вече се изтърка?!?Има ли още БАЛЪЦИ да ти се ловят на бръщолевенията???

Добави коментар

Водещи новини