Андрей Ковачев: В Холандия не спечели популизмът, а реализмът

  • 16 март 2017 11:46

  • 5758
  • 0
Андрей Ковачев: В Холандия не спечели популизмът, а реализмът
© Булфото (архив)

Абсолютно ясно е, че в Холандия не спечели популизмът, а спечели реализмът, това, което видяхме и в Австрия – до последния момент преди провеждането на изборите за президент се смяташе, че крайната десница ще победи, но спечели проевропейският кандидат. Това заяви евродепутатът Андрей Ковачев пред БНР.

По отношение на изборите в Германия, Ковачев каза, че не очаква партията "Алтернатива за Германия" да успее да извлече много сериозни резултати. Евродепутат смята още, че партията на Меркел заедно с Баварските консерватори от Християн-социалния съюз ще запазят своето мнозинство.

Относно Турция, Андрей Ковачев коментира: "Президентът Ердоган очаква и иска Европейският съюз да прекрати преговорите за членство на Турция в ЕС и по този начин той да покаже вътре в страната, че европейците не ги искат, а той самият не иска тези преговори повече. Той не ги прекратява, а очаква ние да сме Черният Петър и да прекратим официално преговорите. И без това няма никакъв напредък за тези преговори, но не е казано официално стоп".

Мая Йорданова
5758 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини