Оцветители на гориво в силиконовите импланти

  • 02 януари 2012 18:57

  • 3219
  • 2
Оцветители на гориво в силиконовите импланти
©

Опасните френски гръдни импланти са били направени от оцветители на гориво, съобщи френско радио, цитирано от bTV.

След химическо разлагане на материалите, използвани в дефектните протези, е станало ясно, че сред материалите има бейзилон, силопрен и родорсил.

Всички те са индустриални продукти и никога не са тествани или одобрявани за клинична употреба. Продуктите, използвани в петрола, вероятно са причинили наблюдаваното високо ниво на скъсване сред имплантите.

Френските власти знаеха, че имплантите съдържат индустриален силикон, а не такъв с медицинско качество, но това е първият път, в който се съобщава за употребата на оцветители в петролната индустрия.

Властите във Великобритания пък продължават да търсят нови доказателства за рисковете от имплантите за уголемяване на бюстове, произведени от вече закрита френска фирма.

Френските власти посъветваха 30 хиляди французойки с имплантирани продукти на фирмата да ги отстранят поради опасност от разпукване на протезите. Великобритания още не е предприела подобна мярка, а двете страни заявяват, че няма връзка между некачествените силиконови протези и раковите заболявания у жените.

Британският министър на здравеопазването Андрю Лансли каза, че са се появили нови данни и че правителството трябва да прегледа наново доказателствата за качеството на материалите.

"Видяхме противоречиви доказателства и, в частност, получихме информация от един от големите доставчици за козметичната хирургия, че те разполагат със сведения, които не са предоставяли досега на регулаторния орган", каза Лансли.

Той подчерта, че ако бъде установена някаква заплаха за здравето на хората, властите ще предприемат действия.

Последвайте канала на

БТА
3219 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
boiko

2012.01.03 | 05:35

2
vij kolko interesni nagradi ima samo .. http://nagradite.bg/vote/petar042-13648.html
W W W . O R I G I N A L N I . B E - - -КУПИ ФУТБОЛ

2012.01.03 | 05:35

1
W W W . O R I G I N A L N I . B E - - -КУПИ ФУТБОЛНА ТЕНИСКА 11/12!

Добави коментар

Водещи новини