Франсоа Фийон отказва да оттегли кандидатурата си за френските президентски избори

  • 06 март 2017 07:29

  • 1258
  • 2
Франсоа Фийон отказва да оттегли кандидатурата си за френските президентски избори
© Getty Images

Кандидатът на френската десница за президент Франсоа Фийон заяви, че никой не може да го принуди да се оттегли от участие в изборите, предаде Франс прес.

"Моята кандидатура се подкрепя все още от мнозинството избиратели от дясно и от центъра и това се видя този следобед", заяви Фийон пред обществения тв канал Франс 2, след като успя да събере на свикания от него митинг няколко десетки хиляди симпатизанти в Париж.

Фийон е обвиняван в корупция, след като се разбра, че е плащал на съпругата си заплата с държавни средства за фиктивна работа.

Кандидатът на партия "Републиканците" заяви също, че неговият политически проект няма алтернатива. "Ако избирателите предпочитаха проекта на Ален Жупе, щяха да гласуват за него на вътрешнопартийните избори", допълни той.

Все пак Фийон остави вратата отворена за преговори с ръководни членове на неговата партия, които все повече се притесняват от кандидатурата му. "Искам да убедя моите приятели, че програмата ми е единствената, която може да възстанови страната", посочи той.

За утре е насрочено заседание на политическия комитет на партия "Републиканците", на което ще бъде направена оценка на създалата се ситуация.

Бившият премиер Ален Жупе, когото мнозина предлагат да заеме мястото на Фийон, заяви тази вечер в Туитър, че ще направи изявление за пресата утре сутринта.

Последвайте канала на

БТА
1258 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
шибан педал

2017.03.06 | 10:01

2
на заплата при сорош.
Ученика

2017.03.06 | 09:40

1
Най-дълбоката пропаст е човешкото око - колкото и да хвърляш в него пак не можеш да го наситиш...

Добави коментар

Водещи новини