Ангела Меркел защити президента

  • 19 декември 2011 16:17

  • 867
  • 0
Ангела Меркел защити президента
©

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се парира днес нападките срещу президента Кристиан Вулф, обвиняван, че миналата година не е казал, че е финансирал покупката на къщата си със заем от богат приятел, предаде ДПА.

Вулф, който бе предложен на поста именно от Меркел, днес позволи на журналисти да видят, но не и да снимат, документите за частната сделка. Скандалът около Вулф е поредното главоболие за Меркел, която вече води спорове с правителствата на страните от еврозоната за условията, при които да бъде създаден фискалният съюз, и се опитва да потуши напрежението в управлението на Берлин, създавано от по-малкия й коалиционен партньор - Свободната демократическа партия.

"Президентът отлично върши работата си и лично обясни въпросите, които възникнаха", каза днес Меркел, пристигайки на посещение в Косово, където ще се срещне с германските омиротворители. Тя похвали Вулф за това, че е показал документите и подчерта, че му има пълно доверие във всяко отношение.

Миналата седмица Вулф изрази съжаление, че като премиер на Долна Саксония не е оповестил публично, че е взел 500 000 евро назаем от бизнесмен, и че в началото на 2010 г. е отрекъл да има бизнес отношения с него.

Последвайте канала на

БТА
867 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини