Юнкер не е предлагал повишение на еврокомисаря Гюнтер Йотингер

  • 03 ноември 2016 14:39

  • 1104
  • 0
Юнкер не е предлагал повишение на еврокомисаря Гюнтер Йотингер
© Getty Images/Guliver

Въпросът дали еврокомисарят Гюнтер Йотингер да бъде предложен за заместник-председател на Европейската комисия ще бъде обсъждан в подходящия момент. Това заяви днес говорител на комисията, след като съобщи, че Йотингер е разговарял вчера с председателя на ЕК Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето, а утре им предстои нов разговор.

По-рано днес комисията представи писмените извинения на Йотингер за негови непремерени изказвания на публично място. Кореспондент, акредитиран в Брюксел, съобщи днес, че вчера сутринта срещнал случайно Йотингер и еврокомисарят отрекъл да има повод да се извинява. Денонощие по-късно Йотингер поднесе извинения към Китай, Валония и германските пенсионери. Акредитирани в Брюксел кореспонденти отбелязаха, че извиненията пропускат обидите, понесени от хомосексуалното общество.

В залата за пресконференции на ЕК днес неколкократно прозвуча въпросът дали вместо повишение Йотингер не заслужава да подаде оставка. Комисията засега отказва да коментира темата в тази посока.

Йотингер бе посочен от председателя на ЕК Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето миналия петък за приемник на подалата оставка Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование. Ако запази поста си на еврокомисар, за да поеме новите си задължения, той ще трябва да бъде одобрен от Европейския парламент, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1104 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини