Етичният комитет към ЕК няма да проверява Кристалина Георгиева

  • 31 октомври 2016 14:45

  • 1761
  • 3
Етичният комитет към ЕК няма да проверява Кристалина Георгиева
© Фейсбук

Етичният комитет към Европейската комисия няма да извърши проверка на заместник-председателя на комисията в оставка Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование. Това съобщи говорител на комисията на пресконференция в отговор на въпрос.

Той поясни, че етичният комитет няма да разглежда случая, защото Георгиева преминава на работа в международна обществена институция - Световната банка, където Европа държи 30 процента от капитала. Председателят на ЕК определя вътрешната организация в институцията. Ако Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето не беше обявил намерението си да предаде задълженията на Георгиева към еврокомисаря Гюнтер Йотингер още в петък, щеше да има въпроси защо не го е направил. Решихме да бъдем прозрачни и да разпространим тази информация още в петък, добави говорителят.

По неговите думи ЕК е длъжна да обсъжда с Европейския парламент всички промени, свързани с отговорностите на еврокомисарите. Евродепутатите трябва да се произнесат по тези промени, посочи той.

Кореспонденти, акредитирани в Брюксел, поставиха днес многократно въпроса за реакция от ЕК на публични изявления на Йотингер срещу китайците, гейовете и валонците. Говорителят не отговори на въпроса дали комисията ще поднесе извинение, дали Йотингер ще понесе наказание, нито дали ще бъде повишен до зам.-председател на ЕК, след като поема част от отговорностите на Георгиева.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1761 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.11.01 | 17:34

3
Никой няма право да проверява агентите на ЦРУ! Юнкер знае това и се прави на самостоятелен...
ПАЗИ БОЖЕ БЪЛГАРИЯ ОТ руски ПИЯН И БЕДЕН БОТУШ

2016.11.01 | 15:51

2
БРАВО НА ГОСПОЖА ГЕОРГИЕВА БРАВО ВЕЛИКА БЪЛГАРКА ПОКЛОН
eRevollution-България

2016.11.01 | 12:57

1
Оналйн стратегическа, военно-икономическа, гео-политическа игра. Бъдете президент, депутат или партиен представител на своята държава. Бъдете силен военен или икономически магнат. Помогни на страната си и на нейните съюзници да превземат света. Съдбата е в твой ръце! Присъеди ни се сега - https://goo.gl/MWKklv

Добави коментар

Водещи новини