Грък прибирал незаконно надбавки за 19 деца

  • 16 декември 2011 07:27

  • 1044
  • 0
Грък прибирал незаконно надбавки за 19 деца
© Интернет

Властите в Гърция са арестували бивш полицай за незаконно получавани от него надбавки като многодетен баща.

Полицаят декларирал, че има 19 деца и месечно вземал надбавки от 7980 евро, съобщават вестниците 54-годишният мъж, който напуснал полицията през 2001 г., бил задържан, когато отишъл да си получи надбавките в службата по заетостта, където се представил за баща на 19 деца, представяйки фалшиви документи. Общият размер на взетите от него надбавки възлизат на 155 хиляди евро.

При обиск в дома му били намерени 60 фалшиви печата, с които подпечатвал документите, както и 19 снимки на деца, свалени от интернет.През 2001 г. заплатата на полицая е била 1000 евро, но той получавал 4000 евро заради даваните му тогава надбавки.В края на октомври стана известно, че най-големият държавен фонд в Гърция е изплатил около 8 милиарда евро на починали пенсионери припомня в. „Та неа”.Междувременно премиерът Лукас ПападимосЛукас Пападимос Лукас Пападимос – гръцки икономист и политик. Премиер на Гърция от 10 ноември 2011 г. до 16 май 2012 заяви, че Гърция е в най-дълбоката рецесия в своята история.

Той прогнозира спад на брутния вътрешен продукт (БВП) от над 5,5 % през тази година.Имаме да извървим тежък път предупреди гръцкият премиер на икономическа конференция в Атина, организирана от Гръцко-американската търговска камара. Той призова бизнес средите да инвестират в страната, като цитира прочутата фраза на президента на САЩ Джон Кенеди "какво можете вие да направите за вашата страна".

Очаквам Гърция да постигне първичен бюджетен излишък още през 2012 г., което ще даде "сигнал за възстановяване на доверието през 2013 г., отбеляза Пападимос.Гръцкият премиер обясни, че приоритет в структурните реформи ще е реформирането на държавната администрация. Той освен това обеща радикална реформа на механизма за събиране на данъците, битка срещу укриването на данъци и ускоряване на приватизацията.

Последвайте канала на

1044 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини