ЕС и Канада подписаха двустранното търговско споразумение

  • 30 октомври 2016 16:00

  • 4055
  • 5
ЕС и Канада подписаха двустранното търговско споразумение
© GettyImages/Gulliver

ЕС и Канада подписаха днес двустранното търговско споразумение на церемония в Брюксел. С този акт са изпълнени условията за отпадането на визите за Канада за граждани на България и Румъния до края на следващата година.

Споразумението бе подписано от председателите на Европейския съвет Доналд Туск, на Съвета на ЕС Роберт Фицо и на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето. Заедно със придружителните документи, споразумението изглежда на външен вид като книга, дебела половин метър.

През декември се очаква документът да получи утвърждението на Европейския парламент, с което да започне предварителното му приложение. След това в срок от две години той трябва да бъде ратифициран от 28-те национални парламента в ЕС.
Днешната церемония премина в приповдигнат дух.

За общата снимка след подписването на сцената бяха поканени върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини, еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом и канадският министър за външната търговия Кристия Фрийланд.

По-рано този месец Фрийланд развълнува всички, след като си тръгна просълзена от провалените тогава преговори с властите от белгийската провинция Валония, отказали първоначално да приемат споразумението.

След като валонците си извоюваха отстъпката Белгия да може да спре по своя преценка прилагането на споразумението, днешната церемония бе пренасрочена и осъществена. Фрийланд днес бе широко усмихната и дори извика "Успяхме!" с високо вдигнати в юмрук ръце, развълнувана от положителния край на продължилите седем години преговори.

Последвайте канала на

Нора Виткова
4055 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2016.10.31 | 05:58

3
Айдеее канада идвамее!!

2016.10.31 | 05:59

5
Не тръгвай толкова рЕзко, ше си забравиш цървулите.

2016.10.31 | 05:58

4
Много са идвали. Но някои, само остават. Мандрата затвори отдавна. Падането на визите за Канада значат че отива байГаньо на екскурзия. Не на работа.
до Alen Vega

2016.10.31 | 05:58

2
Брато, предаден си отсякъде - ходи се гръмни да не се мъчиш.

2016.10.31 | 05:58

1
радост за офшоркаджиите , но дали проумяват ще това което са награбили никога няма да им помогне

Добави коментар

Водещи новини