Франция подозира, че са извършени военни престъпления в Сирия

  • 10 октомври 2016 12:42

  • 6737
  • 3
Франция подозира, че са извършени военни престъпления в Сирия
© Getty Images/Guliver

Франция ще сезира Международния наказателен съд (МНС) относно подозренията си за военни престъпления в Сирия, съобщи френският външен министър Жан-Марк Еро.

Всички съучастници в случващото се в Алепо ще бъдат обект на международното съдебно разследване, което Франция ще поиска“. Това обяви в интервю за радио "Франс ентер" Жан-Марк Еро, предаде БНР.

Имало е военни престъпления“, заяви генералният секретар на ООН. „Сигурно е. Сега трябва да установим какви са отговорностите. Имаме международни закони, имаме Международния наказателен съд. Франция ще се свърже с главния прокурор на МНС, за да види как тя може да започне разследване“.

Министърът добави, че ако френският президент Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 приеме руския си колега Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 при посещението му в Париж на 19 октомври, това няма да е заради светската хроника, а за да се говори за кризата в Сирия и ситуацията в Украйна.

Вчера Оланд заяви пред френски медии, че още не е взел решение дали да се срещне с Путин, който ще бъде в Париж за откриването на новия руски културен център. „Действията на Русия в Сирия са недопустими, жителите на Алепо страдат от "военни престъпления", каза той.

В интервю за в. "Уест Франс" министър Еро нарече ветото на Русия относно резолюцията на ООН за зона забранена за полети над Алепо, подарък за терористите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6737 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Евро атлантически ценности

2016.10.11 | 18:07

3
Когато франция бомбеше Либия, беше демокрация, сега е престъпление

2016.10.11 | 18:07

2
а какво да се очаква ,от френски ...педерасти

2016.10.11 | 18:07

1
Всеки знае че военните престъпления се извършват от американци преоблечени като ислямисти

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини