Двама испанци са задържани за възхваляване на "Ислямска държава"

  • 22 септември 2016 19:30

  • 1801
  • 2
Двама испанци са задържани за възхваляване на "Ислямска държава"
©

Двама испанци бяха задържани в Мадрид по обвинение, че публично са възхвалявали нападенията на "Ислямска държава" в Париж и са възнамерявали да се присъединят към тази радикална групировка, съобщи испанското вътрешно министерство, цитирано от Ройтерс.

Полицията задържала по-възрастния от двамата, след като разбрала, че той е пътувал до Турция преди да се върне в Испания няколко дни по-късно.

Турция граничи със Сирия и Ирак, където ИД контролира големи райони. 27-годишният мъж казал на свои състуденти, че планирал да се бие на страната на ИД, публично критикувал умерените мюсюлмани и призовавал Испания да бъде управлявана от ИД. Веднъж този мъж прекъснал минута мълчание в университета си в памет на 130-те жертви от миналогодишните нападения в Париж и крещял оправдания за извършването им.

Той и другия задържан - 18-годишен мъж, са обвинени във възхвала на тероризма, отправяне на заплахи и планиране да се присъединят към ИД.

От началото на годината Испания е задържала 33 души по подозрения, че са свързани с радикалния ислямизъм.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1801 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.09.23 | 08:11

2
Още два провалени живота. Религията, независимо каква, е измислена от хора, за манипулация и управление на други хора. Престъпници са не тия двама нещастници, престъпници са тези, които използват безогледно религиите за придобиване на власт.
Тутурутка

2016.09.22 | 22:50

1
Егати капутите са тея..за кво се борят..

Добави коментар

Водещи новини